Friday, June 17, 2022

PILDIPANK KÕIGEST

MÕNI PILT RÄÄGIB ROHKEM KUI TUHAT SÕNA!

Lihtsalt selguse mõttes. Järgmine jutt ei ole enesekiitus, aga nüüd juba korduvalt ja korduvalt küsivad inimesed, kas mööbli ostsin Arensist või Jyskist või kust iganes.  Ei, nii see pole, no pole neil sellist kuskilt võtta. Omaenda väikest käekestega ja heade tööriistade abiga tegin matriitsid papist ja mööbli ülikallist merevineerist. Näe reklaam, aga selle materjali sain just siit: https://mass.ee/merevineer-okume-teak-15mm-a-b-ext2?hl=1. Eks ta tõesti üks nikerdamine on :). Tisleritöö on ikka mu väike salajane kirg olnud ja nikerdada ka meeldib ;).


KOGU KODU SÜDA - KÖÖK

Ikka algusest ja jupphaaval:

Sain püsti köögi esimese seina. Käsi korralikult värises nii kallist materjali lõigates. Pikapeale harjud ära ja rahanumber ununeb.

Köögimööbli raam on valmis ja paigaldatud. Mul kipub siin enne reisi aeg juba väga napiks, aga üles ikka enne koitu ja magama....vist eriti ei saanudki.

Võtab vaikselt ilmet. Töötasapind paigas, ülemised kapid paigas (neist teen veel kuhugi eraldi kausta), kombo - kraanikauss/gaasipliit integreeritud. Saab pillile hääled sisse puhuda ja varsti tallad teha. 

Köögisahtlid veel liimis ja pitskruvide all, aga varsti saab moosi sahtlisse laduda ja reisul mekutada. Mitte, et seal moos oleks.......

Sahtlit on veitsa lihtsam lahti saada, kui sellel on link ka küljes. Sellel veel ka see vastupidine eripära, et ei lase sahtlil kurvis lahti sõita.

Matkaauto au ja uhkus ning kõige süda - KÖÖK - oma valmis kujul. Läks aega, mis läks, aga valmis ma ta sain. Siin pildil on juba muud kraami ka veitsa rohkem paista, aga tulen ikka sammhaaval.

Kui midagi saab lõpuks valmis, siis tuleb test team peale saata ehk proua Leedus uue köögiga mässamas. Kõht sai täis, järelikult toimib.


KÜTTESÜSTEEM - VESI SOE, TUBA SOE, SÜDA SOE

Kuna Autoterm on minu au ja uhkus, siis paigaldasin oma matkautole suhteliselt värske ja uue täislahenduse, kus siis ongi soe vesi kraanis, soe jahutusvedelik reguleeritavate ventilaatorikiirustega küttemaatriksites ja ka masina mootoriplokis. Kolm ühes. Esimeseks pildiks on siis Baltika S süsteemi põhimõtteskeem/diagramm, mille mina siis kohaldasin enda masinaga. Ehk paisupaagi asemel on minul ühendatud kogu süsteem mootori jahutussärgiga, püsib kenasti pikalt soe ja talvel puudub külmkäivitus. Tarbevesi tuleb siis ikka joogivee paagist, läheb läbi soojusvaheti ja 3D klapi ning jõuab kenasti nii köögikraani kui ka dušširuumi segistisse.


Küttemaatriksite juhtpult ehk lihtsamas keeles, nendega saab ühtlaselt reguleerida nelja ventilaatori kiirust, mis on nn. aktiivsetes radiaatorites/soojusvahetites. Kui tööle hakkab, siis on sellise seksika sinise taustavalgusega.

Just siis selline sinine. Kõrval on näha ka testimisel olev uus Autotermi puutetundlik taimer PU-28. Tootmises seda veel pole, aga mina, kui katsejänes ja õnneseen, saan ühe vähesena Euroopas seda vidinat katsetada ning kiita või kritiseerida. Ehk saab asjast üks tubli ja funktsionaalne vidin.

Kui saab panna, siis muudkui panen. Vidinaid, ma pean ikka silmas. Mul on seal, ikka puhtalt näitamiseks ja eputamiseks, selline demomasin, ma pean silmas, hulgaliselt ja kõik, mis võimalik sellele süsteemile külge riputada.

MUL NÜÜD JUHTUS SIINKOHAL SEE, ET PILDID ON TEISES TELEONIS. JÄTKAN SEDA RUBRIIKI.......

Kohe, kohe võtan sammhaaval ette järgmised teemad, mis on juba valmis või vajalik on olemas ning vähem mö... pikem samm:

PÄIKESEPARK









AKUPAKK








                                       

          
                                        

ÜLAKAPID

INVERTER




ELEKTER 12V ja 220V









KÜLMKAPP


See on üks igati väärt ost. Maht ülivinge, külmetab nii mis kole, tuli isegi veitsa vähemaks keerata ja mis põhiline, kaugel soojal maal mahub nüüd ikka õlu ka kappi.









GAASISÜSTEEM

ÕHKVEDRUSTUS

HALL  VESI

PUHAS VESI /JOOGIVESI

PUMBAD JA SURVEPAAGID








KATUSELUUK/-GID

TV

HARMAN & KARDONI HELISÜSTEEM

MATKAAUTO REISIVARUSTUS

WC JA DUŠŠIRUUM










MARKIIS

EUROBAR (NÖ. KÄNGURURAUD) JA KATUSE LATERNAKANDUR 












No comments:

Post a Comment