Sunday, May 1, 2022

 PÄEV 2 

(Tegelik kalendriblogi algus 28.04.2022)

Tervitus!

Ja jällegi on kevad, vähemalt kalendri järgi. Tuul puhub püksid ja nende sisu, aga lähme eluga edasi.

Kui ükskord on algus tehtud, siis on kaks võimalust - kuulutada see lolliks mõtteks ja minna eluga edasi või patsutada oma hiilgavate ideede ennast seljale ning minna eluga edasi. Mina lähen edasi, seda teist viisi. Võibolla loll, aga vähemalt optimist. Minu projekti puhul oleks saanud alati ka invavedusid pakkuda, aga ma pole bussijuht. Eks ma edaspidi räägin, mida teen, kes olen ja kuhu tüürin. Muidugi ebaviisakas minust juba algusest peale. Minu nimi on Üllar.

Kui juba projekt ette võetud sai, siis tuleb hakata kuskilt pihta, nii ka mina. Minu soe soovitus kõigile, kellel sarnane plaan, mõelge ja vajadusel joonistage oma plaan lõpuni. Pange kirja oma vajadused ja mitte vähem oluline, võimalused. 

Võimalused ja vabadused. Ehh, viskasin bussist välja 5 istet ja pakkisin kenasti lattu tulevaste põlvede jaoks. Kui kellelgi on huvi, siis on pakkuda 5 kena istet, kogu invasisu ja ka igavesti uhke alumiiniumist pealesõidu-/kaldtee.

Kuna esimese asjana otsustasin, et masin peab valmis saama ennekõige väljast ja seejärel seest, siis mõeldud tehtud. Parandan ennast, kõige suurem hulk lisavidinaid käib hoopis selle masina põhja alla. Aga jätkan.

Esimese asjana tuli mõte lasta toonida klaasiring tagapool juhiistet kõige tumedama saadaoleva kilega. Kollasin siin ja seal Tartus, internetis ning selgus, et kas firmas pole kedagi kohapeal või minu superprojekt lihtsalt ei mahu töökotta sisse. Leidsin siis lõpuks oma lähedalt firma nimega Alivin Auto OÜ. Reklaam, aga tänud ja jõudu neile. Töö kiire, mõistliku hinnaga ja korralik. 

Järgnev tuli puhtast vajadusest projektiga edasi minna. Kollasin läbi oma koostööpartnerid, eBay ja suure hulga internetilehekülgi Google abiga, sest mis matkaauto see ikka on, ilma matkaauto varustuseta. Mitte et ma oleks mulgi verd, ärge mulgid pahandage 😃, aga esimese ettejuhtuva hinnaga ka ostma ei hakka. 

Panen siis järgmiseks järelduse, kirjelduse, eeldatava ooteaja ja tegeliku kättesaamise aja. Tellisin siis mõned asjad kokku "pisukese" delayga (kui tuleb plaan, siis varuge ikka kõvasti kannatust):

Koostööpartnerid:

1.  Thule Omnistor 6300 markiis 4 x 2,5 m Mystic gray/anodised korpus. Lisaks siis ka alumiinumprofiilidest margikohane paigalduskomplekt. Sobis kenasti. Tellimuse aeg ca' 14 päeva. Kätte umbes nii tuligi. Tublid. Aitäh

2. Uhh, vot see sai lahe. Iga kord, kui satume kuskile soojale maale, siis õlled on sama soojad, nagu ilm väljas. Kreekas nii tore, a'la 45 väljas ja ka pudelis. Otsustasin, et külmik koos sügavkülmaga peab olema ikka nii suur, et need paar õlut ka sinna sisse ära mahuvad. 

Sai siis selline: Thetford N4142A LCD 142L. Kolmesüsteemne: 12V, 220V, gaas. Jõuan selleni, siis räägin lähemalt. Tellimuse aeg ca' 14 päeva. Kätte umbes nii tuligi.



3. Katuseluuk Dometic FanTastic Vent 7350. See peaks olema ka selline lahe puldiga vidin, aga näinud olen ainult pildilt ja sellest vahvast videost: https://www.youtube.com/watch?v=6EMTdRKTLUE. Esialgne tellimusaeg ca' 1 kuu. Hetkel mõne päeva pärast täis 2 kuud (hetkepostitus 04.05.2022, tellimus 10.03.2022)

4. Ei tahtnud statsionaarset redelit masinale paigaldada, sellepärast ostsin sellise kokku-/lahtikäiva, magnetite ja kummitaldadega jne. Pildid redelist siis sellised. Juhtusin ringi kollama ka Tööriistamarketis ja neil ka selline täitsa olemas. Pisut kallim, aga olemas, vähemalt Tartu omas. Tellimuse aeg ca' 14 päeva. Kätte umbes nii tuligi. 


5. Pliidi ja kraanikausi valis välja proua. Sai siis selline: Thetford Topline 111. Olemas siis 2 põletit + kaanikauss. Tellimuse aeg ca' 14 päeva. Kätte umbes nii tuligi. 

 

Koostööpartneritega jätkan kuskil edaspidi veel, aga nüüd kiikan laia maailma ja võtan ette vana hea Ebay. Sealt ikka annab kõike, mis hing ihkab. Minu esimene kogemus ja ajalugu ulatub selle internetikeskkonnaga juba aastasse 2005, täpsemalt 11. septembrisse 2005. Tagasivaatena ei ole just kõige helgem päev ajaloos, aga sel ajal ei teadnud sellest veel keegi mitte midagi. See selleks.

Ebay tellimused siis:




No comments:

Post a Comment